Рибeни бухтички със салата от краставици



 

Съставки за 4 човека

1 кг. филе от бяла риба(пангасиус, хек, костур)
1 кафейна чаша зехтин
сок от 1 лимон
сол и черен пипер
2 чаени чаши брашно (фарин-ъп)
2 водни чаши светла бира
олио за пържене
за салатата от краставици
1 голяма краставица
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици нарязан копър
1 супена лъжица зехтин
3 супени лъжици лимонов сок
150 грама цедено кисело мляко
сол

 
Нарежете филето от рибата на малки парченца. Сложете го в купа да се маринова в зехтин, лимон, сол и черен пипер.
Пригответе тестото.
В една купа, изсипете брашното минавайки го през сито и започнете да сипвате малко по малко от бирата, забъркайки докато се образува каша, като мед. Покрийте купата с 1-2 кърпи и я оставете да се надуе в продължение на 1 час.
Подгответе салатата от краставици.
Измийте и изсушете краставиците. Нарежете на малки резени дебели около 2 мм. Сложете ги в купа и добавете много сол и 2 с.л. захар. Оставете го да се маринова за 15 минути, за премахване на водата. Изплакнете със студена вода и избършете внимателно с абсорбираща кухненска хартия. Сложете ги в купа.
Пригответе соса.
В една купа, добавете киселото мляко, лимоновия сок, зехтина и нарязания копър. Разбъркайте  до получаване на хомогенна смес. Изсипете вътре тънко нарязаните краставици и разбъркате.
Взимате бухналото вече тесто и го разбъркате добре с една лъжица.
Изсипете обилно количество олио в тиган, потопете маринованите парчета риба в тестото и ги запържете до златисто кафяво от всички страни.
Сложете ги на чиния и гарнирайте с 1-2 супени лъжици салата от краставици.

Коментари

Популярни публикации