Кюфтета с узо и кимион
Продукти за 6 души
600 гр. кайма
½ кг.стар хляб
1 голяма глава лук, настъргана
2 яйца
1 чаена лъжичка смлян кимион
1 ½ чаена лъжичка риган
50 гр. узо
брашно
зехтин за пържене
сол и черен пипер
С нож, извадете кората на стария хляб. Накиснете я във вода. След като поеме толкова
вода, колкото е необходимо, премахваме и изчеждаме и я рониме леко.
В една голяма купа, слагаме каймата, хляба и се месят добре. Добавете настърганя лук и месете отново.
Добавете яйцата, кимиона, ригана, узото, сол и черен пипер и се месят за последен път. Поставете сместа в хладилника за 1 час.
Оформяме кръгли кюфтета, оваляме ги в брашно и ги запържваме в загрятото олио. Сервират се топли или студени. Придружете ги с бял ориз или пържени картофи.
В една голяма купа, слагаме каймата, хляба и се месят добре. Добавете настърганя лук и месете отново.
Добавете яйцата, кимиона, ригана, узото, сол и черен пипер и се месят за последен път. Поставете сместа в хладилника за 1 час.
Оформяме кръгли кюфтета, оваляме ги в брашно и ги запържваме в загрятото олио. Сервират се топли или студени. Придружете ги с бял ориз или пържени картофи.
Коментари
Публикуване на коментар