Пържоли пълнени с билки и грозде
за 4 души
4 дебели свински пържоли с кост
2 литра вода
1/4 чаена чаша захар
1/4 чаша сол
4 стръка прясна мащерка
2 скилидки чесън
10 стръка карамфил
1 чаша настъргано сирене (по ваш избор), да се топи
1/2 чаша пилешки бульон
2 супени лъжици масло¼ чаша нарязан пресен градински чай, оставете осем цели
листа
1/2 килограм грозде
2 супени лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
В
голяма купа смесете водата, захарта, солта, мащерката, чесъна и карамфилите.Добавяме
и пържолите и нека се мариноват за 30-45’.
Загрейте фурната до 220°С. Извадете котлетите от марината и леко ги попийте. Изрежете един процеп във всеки котлет като джоб и попълнете (за всеки котлет) с 1/4 чаена чаша от сиренето и 1/4 чаена чаша от градински чай.
Затоплете две големи тенджери на силен огън и добавете една супена лъжица зехтин във всяка. Поставете два пържоли във всяка тенджера и гответе за 4-5’, обръщайте пържолите и добавяте гроздето.
Поръсете всяка пържола с два листа градински чай, зехтин и сол. Печете във фурната за 5 до 7 минути, в зависимост от дебелината на 70°С. Отстраняваме пържолите и гроздето от тигана, и ги прехвърляме в голяма чиния и държайки на топло.
Прехвърлете течността от тенджерите в един тиган над средна топлина.
Добавете пилешкия бульон, маслото и разбъркате до като се получи гъст сос, добавете сол, ако е необходимо.
Сервирайте пържолите и гроздето, и завършете рецептата със соса отгоре.
Загрейте фурната до 220°С. Извадете котлетите от марината и леко ги попийте. Изрежете един процеп във всеки котлет като джоб и попълнете (за всеки котлет) с 1/4 чаена чаша от сиренето и 1/4 чаена чаша от градински чай.
Затоплете две големи тенджери на силен огън и добавете една супена лъжица зехтин във всяка. Поставете два пържоли във всяка тенджера и гответе за 4-5’, обръщайте пържолите и добавяте гроздето.
Поръсете всяка пържола с два листа градински чай, зехтин и сол. Печете във фурната за 5 до 7 минути, в зависимост от дебелината на 70°С. Отстраняваме пържолите и гроздето от тигана, и ги прехвърляме в голяма чиния и държайки на топло.
Прехвърлете течността от тенджерите в един тиган над средна топлина.
Добавете пилешкия бульон, маслото и разбъркате до като се получи гъст сос, добавете сол, ако е необходимо.
Сервирайте пържолите и гроздето, и завършете рецептата със соса отгоре.
Коментари
Публикуване на коментар