Пълнено прасенце
1 цяло прасенце
За маринатата
1 чаена чаша зехтин
1 чаша лимонов сок
сол
пипер
1 връзка мащерка
1 връзка магданоз смесен с 4 скилидки чесън ситно нарязан
6 стръка пресен лук нарязан.
За плънката
10, 15 сушени смокини
10,15 сливи
3 белени моркови
10 белени кестени
2 ябълки
1 чаена чаша кедрови ядки
2 глави лук, нарязани на ситно
3 скилидки смачкан чесън,
портокалов сок
1 чаша червено вино
За печене
индийско орехче
Смес от мед, масло, мащерка и портокалов сок.
За маринатата
1 чаена чаша зехтин
1 чаша лимонов сок
сол
пипер
1 връзка мащерка
1 връзка магданоз смесен с 4 скилидки чесън ситно нарязан
6 стръка пресен лук нарязан.
За плънката
10, 15 сушени смокини
10,15 сливи
3 белени моркови
10 белени кестени
2 ябълки
1 чаена чаша кедрови ядки
2 глави лук, нарязани на ситно
3 скилидки смачкан чесън,
портокалов сок
1 чаша червено вино
За печене
индийско орехче
Смес от мед, масло, мащерка и портокалов сок.
В голям
леген се подготвя марината и се поставя в нея прасенцето. Оставя една нощ в хладилник обръщайки го от време на време, за да се
маринова цяло.
Подгответе пълнеза.Белим и нарязваме морковитете, ябълки, лука, чесъна.Белимете кестени.
В голяма купа, слагаме заедно нарязаните зеленчуци, ябълките и кестените и добавим кедровите ядки, смокините, сините сливи, виното и чаша портокалов сок, сол и се разбърква плънката.
Приготвяме сместа за намазване.Разберкаме чаша мед с 2 супени лъжици масло, търкаме мащерката и 1 чаша порто каловсок.Разберкаме добре докато се смесят материалите.
Напълнете прасенцето с плънката, зашивате корема и поръсвате отгоре индийско орехче. Поставете го във фурната.
Половин час преди да изкараме прасенцето от фурната, намазваме го със сместа за намазване и го печеме докато хване златисто кафява глазура.
Подгответе пълнеза.Белим и нарязваме морковитете, ябълки, лука, чесъна.Белимете кестени.
В голяма купа, слагаме заедно нарязаните зеленчуци, ябълките и кестените и добавим кедровите ядки, смокините, сините сливи, виното и чаша портокалов сок, сол и се разбърква плънката.
Приготвяме сместа за намазване.Разберкаме чаша мед с 2 супени лъжици масло, търкаме мащерката и 1 чаша порто каловсок.Разберкаме добре докато се смесят материалите.
Напълнете прасенцето с плънката, зашивате корема и поръсвате отгоре индийско орехче. Поставете го във фурната.
Половин час преди да изкараме прасенцето от фурната, намазваме го със сместа за намазване и го печеме докато хване златисто кафява глазура.
Коментари
Публикуване на коментар