Пържено с гъби и лук






  • масло: 100 гр.
  • асорти гъби: 400г.
  • лук: 2, нарязани
  • сметана: 200 мл
  • сухо бяло вино: 100 ml
  • Чесън: 2 супени лъжици смачкан
  • магданоз: 1/2 връзка нарязан
  • кашкавал, 200 гр., настърган на едро ренде 
  • Яйца: 2 разбити
  • сол
  • черен пипер: прясно

  1. Загрейте маслото и запържете леко гъбите, докато омекнат. Добавете чесъна и лука и продължи сотирането за 5'. Добавете виното и варете, докато течността се изпари.
  2. Сместа се прехвърля в кръгла тава,  и се поръсва с кашкавала и магданоз. Разбийте сметаната с яйцата, сол и черен пипер и се изсипва сместа при тавата с гъбите. Разбъркайте леко да отида крема навсякъде. Пече се при 200 ° С 25' приблизително.



Коментари

Популярни публикации