Картофена салата с бекон





  • 500 гр. малки картофи
  • 4-5 резена бекон нарязани на филийки
  • 1 глава лук, нарязана на шайби
  • 5 супени лъжици зехтин
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 2 супени лъжици оцет или лимонов сок
  • нарязан пресен магданоз или други пресни билки, която ви харесва
  • сол, черен пипер, малко семена горчица (по желание)





  1. Измийте картофите и ги варете за 25'-30'. Оставете ги след това да изсъхнат и да изстинат и ги обелете.
  2. Сотирайте леко бекона в незалепващ тиган с малко зехтин до златисто кафяво да стане хрупкав, толкова колкото го искате.
  3. Пригответе соса, както следва: Сложете в шейкър останалят зехтин, оцет или лимонов сок, чесън, магданоз, сол и черен пипер. Разбийте добре.
  4. Сложете в купа картофите, нарязани на половина, пърженият бекон и лука, леко подсолете, залейте със соса и се разбърква. Сервирайте картофена салата топло или при стайна температура, като добавяте, ако искате, малко синапено семе.

Коментари

Популярни публикации