Пълнени картофи с крем сирене и бекон









  • 4 големи картофа
  • 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязан
  • 150гр.крема сирене
  • 120 гр настърган кашкавал
  • 2-3 супени лъжици зехтин
  • 4-5 резена бекон едро нарязани
  • сол, черен пипер, магданоз (по желание)
  • малко едър сол за печене







  1. Измийте картофите и ги сушете. Намажете ги с малко масло, поръсвате ги със едра сол и ги увиваите с алуминиево фолио. Печете ги при 180 ° - 200 ° С за 1 час. След това внимателно отворете алуминиевото фолио и ги нарежете на половина.
  2. С една лъжичка махнете достатъчно от картофеното месо внимателно без да разваляте формата на картофа.Изпържете леко лука в зехтин и чесън. Изпържете без мазнина  бекона много слабо в незалепващ тиган за 1 '2' .
  3. Смесете месото на картофите с лукът, сиренето и бекона. Добавете сол и черен пипер и пълнете с сместа вкопаните картофи.
  4. Разсипете картофите с останаля бекон. Сервирайте гарнирано, ако щете, с малко магданоз или пресен лук.

Коментари

Популярни публикации