Баница с макарони и сирена


Баница с макарони и сирена

























  • Подготовка: 30 минути
  • Готвене: 1 час       Порции: 8
  • Трудност: средна

  • 10 кори за баница
  • 500 гр. спагети No. 7 или 10
  • 300 гр. бяло сирене
  • 400 гр. кашкавал
  • 1литър прясно мляко за края
  • 5 яйца
  • 5 супени лъжици брашно
  • 200 гр. масло
  • 2 глави лук, ситно нарязани
  • малко нарязан копър
  • Сол и черен пипер







  1. Настържете на едро ренде кашкавала и сиренето.
  2. Загреете ¾ от маслото в тенджера и леко запържете лука, докато увехне. Добавете брашното и разбърквате непрекъснато..
  3. След това изсипете млякото и се разбърква, докато кремът се сгъсти.
  4. Свалете тенджерата от огъня и когато кремът изстине леко, добавете трите разбити яйца, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
  5. Сварете макароните според указанията на опаковката и изсушете. Смесете ги с крема, добавяте сирената, копъра и останалите яйца и разбъркайте добре.
  6. В правоъгълна или кръгла добре смазана с масло тава постелете 4-5 листа един върху друг и между тях с една четка намажете с разтопеното масло.
  7. Разстелете  върху спагетите сместа с макароните и сметаната.
  8. Покрива се с останалите кори също така намазани с масло. Пече се в загрята фурна  до 200 ° C за 1 час и се сервира топло.

Коментари

Популярни публикации