Пържени кашкавалени хапки

Пържени кашкавалени хапки


























  • Подготовка: 10 минути
  • Готвене: 20 минути       Порции: 8
  • Трудност: лесна



  • 8 бр кори за баница
  • 400 гр настърган кашкавал
  • 200 гр, настърган твърд кашкавал
  • 2 супени лъжици нарязан магданоз
  • 2/3 ч.ч царевично олио.
  • 3 яйца
  • сол,
  • черен пипер



  1. В една купа се приготвя плънката чрез смесване на сирената с магданоз, разбитите яйца, сол и черен пипер. Разстелете върху плоска повърхност корите и ги нарежете на 3 ленти.
  2. Поставете на края на корите малко от плънката. Разгънете на триъгълник корите с плънката.
  3. Повторете същата процедура и с останалите кори,
  4. След това пържете баничките в разгорещено царевично олио от двете страни до златисто кафяво.
  5. Поставете ги на попивателна хартия и сервирайте.

Коментари

Популярни публикации