ЧИЛИ ПЕЧЕНА СЬОМГА С ХРУПКАВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ОРИЗ С КОКОСОВ КРЕМ







  • 2  филета от сьомга заедно с кожата
  • 1  супена лъжица чили на прах, сол и пипер
  • 1  супена лъжица зехтин
  • 100 гр ориз
  • 1  стрък киселец нарязан много ситно
  • 100 мл. кокосов крем
  • 25 гр. масло
  • 2  супени лъжици сусамено олио
  • 1  жълта чушка нарязана на тънки лентички
  • 1  червена чушка нарязана на тънки лентички
  • 50 гр. бобени кълнове
  • 4   стръка пресен лук нарязан
  • 100 гр. гъби на парченца
  • 1  скилидка чесън, счукан

Наръсете сьомгата обилно с чили пипер и сол. Загрейте мазнината в голям тиган, поставете сьомгата с кожата надолу и я пържете по този начин 1 минута. Обърнете рибата и продължете с пърженето още още 3-4 минути. Извадете я настрани.
Загрейте ориза в тиган с 1 стрък киселец, добавете кокосовия крем и подправете на вкус.
Загрейте маслото и сусаменото олио в дълбок или голям тиган, добавете зеленчуците и бъркайте докато пържете в продължение на 2-3 минути , докато станат хрупкави.
Сервирайте сьомгата върху канапе от ориз с кокосов крем, смесен с хрупкавите зеленчуци.

Коментари

Популярни публикации