Пропускане към основното съдържание
Зеленчукови кебапчета
- 100г. грах
- 5 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 моркова, настъргани
- 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 1 ч.ч. настърган кашкавал в тънко ренде
- 330 мл бира
- 2 варени картофи
- 1 разбито яйце
- 5 с.л. зехтин
- джоджен или магданоз, нарязани на ситно
- сол
- пипер
- Загреете 4 супени лъжици от зехтина и изпържете граха, зеленият лук, дъртият лук и морковите. Разтворете брашното с бирата в една купа разбърквайки докато станат на каша.
- Добавете в тестото изпържените зеленчуци, варените картофи като преди това ги намачкате с една вилица, кашкавала, яйцето, билките сол и пипер на вкус. Замесете добре продълговати кюфтета или кебапчета. (Ако е необходимо добавете още малко брашно).
- Намажете с четка една тава с останалият зехтин и подредете кебапчетата. Сложете ги да се изпекат в 180 ° С, до златисто кафяво.
Коментари
Публикуване на коментар