Скариди с прошуто
За винегрет с лайм
За скариди
- 150 мл слънчогледово олио
- 1 ч.л. мека горчица
- 1 ч.л. мед
- кора и сок от 1-2 лимона лайм
- сол
- пипер
За скариди
- 10 скариди No1 (големи)
- пипер настърган
- 10 филийки прошуто
- 50 грама. настърган пармезан
- 2 с.л. масло за пържене
За винегрет
- В една купа, добавете мед, горчицата, кората и сока от лайм и ги смесете с до хомогенност.
- След това добавете малко по малко слънчогледовото олио, докато разбърквате с тел, така че да се свързват всичките продукти за нашия vinegret. Коригирайте се със сол и черен пипер и ако искаме нашата винегрет да има по-интензивен вкус, добавете още лимонов сок След това я оставаме настрана и подготвяме нашите скариди.
- Ако вземем замразени скариди, нека ги размразим под течаща вода за около 7-8 минути. Изчистваме скаридите премахвайки главата и краката. Не отстраняваме опашката за да има по красив вид чинията ни.
- С остър нож премахваме от гърба на скаридите червото.
- След това нарязваме внимателно скаридата до опашката. Искаме да се отвори най-вече на форма на пеперуда.
- Поръсете с малко зехтин, счукан черен пипер и се оставя в купа настрана.
- Взимаме парче прошуто и го слагаме на работната ни маса.
- Поръсете с малко пармезан прошуто. Поставете една скарида върху прошуто и затегнете на ролка.
- Повторете същата процедура за всичките скариди. Загрейте на силен огън тигана и добавете 2 супени лъжици зехтин. След като се затопля, но не и да изгори зехтина се добавят скаридите, като се уверите, че страната, която затваря ролката е надолу.
- След като получите добър цвят от долната страна на всяка скарида обърнете и от другата, докато не получим и от тази страна добър цвят.
- Ако видим, че на тиганът е прекалено силен огънят и изгаря прошутото бързо намаляваме топлинната.
- Искаме скаридите да бъдат добре изпечени.
- Сервирайте с винегрет.
Коментари
Публикуване на коментар