Пропускане към основното съдържание
Баница от кадаиф с шунка и кашкавал
- 500 гр. кадаиф
- 150гр. пармезан
- 250 гр. кашкавал
- 250 гр. чедар
- 200 гр. сирене фета
- 50 гр. пушено сирене
- 250 гр. шунка
- 150гр. масло
- 4 яйца
- 650 мл прясно мляко
- малко нарязан джоджен
- прясно смлян черен пипер
- Разделете и разпространете кадаифа с пръсти за да омекне. Нарежете с едно по грубо ренде и разбъркайте всичките сирена в купа и добавете джодженът.
- В една тава разтопете маслото и покриете дъното с част от кадаифа. Добавете половината от сирената и отгоре шунката. Добавете и останалите сирена, и покриете с останалият кадаиф.
- В един тиган разтопете масло и добавете постепенно яйцата и млякото бъркайки непрекъснатото. Излейте микса върху кадайфа и изпечете в предварително нагрята фурна на 180 ° C за 40'-45 ', или така, до златисто кафява повърхност.
Коментари
Публикуване на коментар