Баница от кадаиф с шунка и кашкавал




  • 500 гр. кадаиф
  • 150гр. пармезан
  • 250 гр. кашкавал
  • 250 гр. чедар
  • 200 гр. сирене фета
  • 50 гр. пушено сирене
  • 250 гр. шунка
  • 150гр. масло
  • 4 яйца
  • 650 мл прясно мляко
  • малко нарязан джоджен
  • прясно смлян черен пипер




  1. Разделете и разпространете кадаифа с пръсти за да омекне. Нарежете с едно по грубо ренде и разбъркайте всичките сирена в купа и добавете джодженът.
  2. В една тава разтопете маслото и покриете дъното с част от кадаифа. Добавете половината от сирената и отгоре шунката. Добавете и останалите сирена, и покриете с останалият кадаиф.
  3. В един тиган разтопете масло и добавете постепенно яйцата и млякото бъркайки непрекъснатото. Излейте микса върху кадайфа и изпечете в предварително нагрята фурна на 180 ° C за 40'-45 ', или така, до златисто кафява повърхност.

Коментари

Популярни публикации