Пропускане към основното съдържание
Печени тиквички със сирене и домати
За плънката
- 500 грам. прясна моцарела
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 4 зрели стегнати домати
- 3 скилидки нарязани чесън
- 10 листа нарязани босилек,
- сол
- пипер
- Измийте и почистете тиквичките. Махнете ръбовете и след това ги нарежете по дължина на тънки филийки. Намазвате ги с зехтин, сол, черен пипер и ги редите на скара или в една тава за печене. Пече се във фурна на 220 ° С за 8'-10', или на скара до като станат готови.
- Докато тиквичките се пекат, подгответе плънката, както следва: Нарежете на тънки резени моцарелата и доматите. Поставете в намазана правоъгълна тава печените тиквички, докато покриете дъното.
- Добавете върху тиквичките доматите и моцарелата и поръсете със сол, черен пипер, чесън и босилек. Повторете слоевете, докато ви свършат всичките съставки. Излейте останалия зехтин. Пече се в продължение на 10 минути при 180 ° С - 200 ° С, докато сиренето се стопи и сервира се веднага.
Коментари
Публикуване на коментар