Печени тиквички със сирене и домати





  • 8 големи тиквички
  • зехтин 
За плънката
  • 500 грам. прясна моцарела
  • 1/2 ч.ч. зехтин
  • 4 зрели стегнати домати 
  • 3 скилидки нарязани чесън 
  • 10 листа нарязани босилек, 
  • сол
  • пипер




  1. Измийте и почистете тиквичките. Махнете ръбовете и след това ги нарежете по дължина на тънки филийки. Намазвате ги с зехтин, сол, черен пипер и ги редите на скара или в една тава за печене. Пече се във фурна на 220 ° С за 8'-10', или на скара до като станат готови.
  2. Докато тиквичките се пекат, подгответе плънката, както следва: Нарежете на тънки резени моцарелата и доматите. Поставете в намазана правоъгълна тава печените тиквички, докато  покриете дъното.
  3. Добавете върху тиквичките доматите и моцарелата и поръсете със сол, черен пипер, чесън и босилек. Повторете слоевете, докато ви свършат всичките съставки. Излейте останалия зехтин. Пече се в продължение на 10 минути при 180 ° С - 200 ° С, докато сиренето се  стопи и сервира се веднага.

Коментари

Популярни публикации