Зелеви сърми с доматен сос
Една голяма зелка
1/2 кг мляно говеждо месо
1/2 кг мляно свинско месо
1/2 чаша ориз
1 малка глава лук, ситно нарязана
3 скилидки смлян чесън
1 шепа нарязан магданоз
1 голямо яйце
1 чаена лъжичка червен пипер
1/4 ч. л. семе кимион
сол и прясно смлян черен пипер
3 чаши бульон от говеждо месо
1 чаша червено вино (ако не искате да използвате вино, замени с бульон)
2 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици брашно
1/2 кг мляно говеждо месо
1/2 кг мляно свинско месо
1/2 чаша ориз
1 малка глава лук, ситно нарязана
3 скилидки смлян чесън
1 шепа нарязан магданоз
1 голямо яйце
1 чаена лъжичка червен пипер
1/4 ч. л. семе кимион
сол и прясно смлян черен пипер
3 чаши бульон от говеждо месо
1 чаша червено вино (ако не искате да използвате вино, замени с бульон)
2 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици брашно
Извадете сърцевината от зелето и го
потапяйте цялото в тенджера с подсолена вода да къкри. Варим
го в продължение на няколко минути и започваме бавно да махаме външните листа един
по един. Препоръчително
е да поставите зелето в достатъчно голяма тава, за да ви удобно при скубането
му.
Смесете мляното говеждо и свинско месо с лук, чесън, ориз, магданоз, яйце, червен пипер, кимион , сол и черен пипер в голяма купа и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
Нарежете страните на листата до средата и поставете плънката в центъра им. Увиете ги като плик, първо увийте горната и долната част на листата и след това страничните.
Нарязаните страни от листата ги поставете в дъното на тенджерата.
Внимателно поставете сърмите в тенджерата и ги налеете с бульона и виното докато се покрият. Покрийте съда и оставете да се вари на слаб огън за около 3 часа или докато оризът омекне.
Поставяме сърмите в една чиния. Смесете доматеното пюре с брашното до хомогенна смес. Добавете малко бульон и след това върнете сместа в тенджерата. Повишете температурата и го оставете да заври, като се разбърква непрекъснато.
Варите в продължение на една минута или две най-много, добавете сол и черен пипер на вкус и се залива върху сърмите.
Смесете мляното говеждо и свинско месо с лук, чесън, ориз, магданоз, яйце, червен пипер, кимион , сол и черен пипер в голяма купа и разбъркайте, докато получите хомогенна смес.
Нарежете страните на листата до средата и поставете плънката в центъра им. Увиете ги като плик, първо увийте горната и долната част на листата и след това страничните.
Нарязаните страни от листата ги поставете в дъното на тенджерата.
Внимателно поставете сърмите в тенджерата и ги налеете с бульона и виното докато се покрият. Покрийте съда и оставете да се вари на слаб огън за около 3 часа или докато оризът омекне.
Поставяме сърмите в една чиния. Смесете доматеното пюре с брашното до хомогенна смес. Добавете малко бульон и след това върнете сместа в тенджерата. Повишете температурата и го оставете да заври, като се разбърква непрекъснато.
Варите в продължение на една минута или две най-много, добавете сол и черен пипер на вкус и се залива върху сърмите.
Коментари
Публикуване на коментар