Калмари туршия
4 порции
4
големи почистени калмари
3 супени лъжици зехтин
3/4 чаша. оцет
2 зърна бахар
4-5 зърна черен пипер
1 дафинов лист
сол
3 супени лъжици зехтин
3/4 чаша. оцет
2 зърна бахар
4-5 зърна черен пипер
1 дафинов лист
сол
Измийте
и се отцедете калмарите. Сложете ги в тенджера без вода и ги оставете на
слаб огън за 30, покрити с
капак.
Отцеждаме ги и ги нарязваме на кръгчета.
Поставете калмариte в тенджера и добавете оцет, зехтин, бахар, черен пипер, дафинов лист и сол. Оставете да къкрят за 5’. Прехвърляме калмарите заедно с течността в купа или буркан. Сервират се студено.
Отцеждаме ги и ги нарязваме на кръгчета.
Поставете калмариte в тенджера и добавете оцет, зехтин, бахар, черен пипер, дафинов лист и сол. Оставете да къкрят за 5’. Прехвърляме калмарите заедно с течността в купа или буркан. Сервират се студено.
Коментари
Публикуване на коментар