Карфиол яжния
5
порции
Подготовка 10 минути
Готвене 30 минути
Подготовка 10 минути
Готвене 30 минути
1/3
чаша. зехтин
1 ½ кг карфиол
2 глави лук, средни нарязан
1 морков, настърган
2 картофа, нарязани на кубчета
400 грама. домати
1 дафинов лист
сол
пипер
1 щипка захар
1 ½ кг карфиол
2 глави лук, средни нарязан
1 морков, настърган
2 картофа, нарязани на кубчета
400 грама. домати
1 дафинов лист
сол
пипер
1 щипка захар
1.Почистете
карфиола и го нарезете на розички. Оставя се да престои в леген с вода и 1/4
чаша оцет за
10’. Изплакнете и
изсушете.
2. В една тенджера запържете в зехтин на слаб огън, лукът докато стане прозрачен (около 5-6’). Добавете картофите, морковите, дафиновя лист и запържете за 2-3’. Накрая добавете карфиола и доматите. Добавяме сол и пипер в яхнията, добавете щипка захар и затворете капака.
3. Оставете да къкри яхнията за 20’докато сосът се сгъщи и омекнат картофите. Сервира се обикновен като лека закуска със сирене и филия хляб или се сервира много добре и с ориз.
2. В една тенджера запържете в зехтин на слаб огън, лукът докато стане прозрачен (около 5-6’). Добавете картофите, морковите, дафиновя лист и запържете за 2-3’. Накрая добавете карфиола и доматите. Добавяме сол и пипер в яхнията, добавете щипка захар и затворете капака.
3. Оставете да къкри яхнията за 20’докато сосът се сгъщи и омекнат картофите. Сервира се обикновен като лека закуска със сирене и филия хляб или се сервира много добре и с ориз.
Коментари
Публикуване на коментар