Карфиол яжния



5 порции
Подготовка 10 минути
Готвене 30 минути

 
1/3 чаша. зехтин
1 ½ кг карфиол
2 глави лук, средни нарязан
1 морков, настърган
2 картофа, нарязани на кубчета
400 грама. домати
1 дафинов лист
сол
пипер
1 щипка захар

 
1.Почистете карфиола и го нарезете на розички. Оставя се да престои в леген с вода и 1/4 чаша оцет за 10’. Изплакнете и изсушете.

2. В една тенджера запържете в зехтин на слаб огън, лукът докато стане прозрачен (около 5-6’). Добавете картофите, морковите, дафиновя лист и запържете за 2-3’. Накрая добавете карфиола и доматите. Добавяме сол и пипер в яхнията, добавете щипка захар и затворете капака.

3. Оставете да къкри яхнията за 20’докато сосът се сгъщи и омекнат картофите. Сервира се обикновен като лека закуска със сирене и филия хляб или се сервира много добре и с ориз.

Коментари

Популярни публикации