Кюфтета от октопод (хтаподокефтедес)


        За 6-8 човека

     1 октопод
     2 глави лук, нарязани на ситно
     3 яйца
     ½ чаша магданоз
     1 чаена лъжичка риган
     1 ½ чаша галета
     сол
     пипер
     зехтин



Сварете октопода за 45 минути да омекне и след това го изсушете добре. Нарязваме октопода на ситно в купа и добавяме лук, магданоз и риган. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Разбърква ме бавно добавяйки галетата. Месете сместа, докато тя стане за приготвяне на  кюфтета. Изпържете в много горещо олио, докато позлатят от двете страни. Придружете яденето с доматена салата и узо.

Наслаждавайте се!


Коментари

Популярни публикации