Кюфтета от октопод (хтаподокефтедес)
За 6-8 човека
1 октопод
2 глави лук, нарязани на ситно
3 яйца
½ чаша магданоз
1 чаена лъжичка риган
1 ½ чаша галета
сол
пипер
зехтин
Сварете октопода за 45 минути да омекне и след това го изсушете добре. Нарязваме октопода на ситно в купа и добавяме лук, магданоз и риган. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Разбърква ме бавно добавяйки галетата. Месете сместа, докато тя стане за приготвяне на кюфтета. Изпържете в много горещо олио, докато позлатят от двете страни. Придружете яденето с доматена салата и узо.
Наслаждавайте се!
1 октопод
2 глави лук, нарязани на ситно
3 яйца
½ чаша магданоз
1 чаена лъжичка риган
1 ½ чаша галета
сол
пипер
зехтин
Сварете октопода за 45 минути да омекне и след това го изсушете добре. Нарязваме октопода на ситно в купа и добавяме лук, магданоз и риган. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Разбърква ме бавно добавяйки галетата. Месете сместа, докато тя стане за приготвяне на кюфтета. Изпържете в много горещо олио, докато позлатят от двете страни. Придружете яденето с доматена салата и узо.
Наслаждавайте се!
Коментари
Публикуване на коментар