Калкан на пара
Калканът е риба,
принадлежаща към същото семейство като скат. Има хрупкави и вкусни копчета който
се отстраняват лесно . Купувате го нарязан на парчета от добрия си рибар
Взимате 1 голям тиган и в него изсипвате
1 чайна чаша вода
1 чайна чаша масло
2 стръка целина
1 супена лъжица пресен риган
Сол и пипер
И накрая, сок от 1 лимон
Изплакнете добре със студена вода калкана. Изчислете да не е повече от 1 килограм. Поставете всички по-горе съставки в тиган и го оставете да заври. След като почне да кипи, слагате калкана , покрийте с капак и варете за около 15-20 минути. Извадете калкана в една чиния и оставете соса в тигана да ври за още 1 минута заедно със соса от лимона.. Изсипете соса върху сервирания калкан. Придружете яденето с пресен хляб за топене и силна тракийска анасонлийка.
Взимате 1 голям тиган и в него изсипвате
1 чайна чаша вода
1 чайна чаша масло
2 стръка целина
1 супена лъжица пресен риган
Сол и пипер
И накрая, сок от 1 лимон
Изплакнете добре със студена вода калкана. Изчислете да не е повече от 1 килограм. Поставете всички по-горе съставки в тиган и го оставете да заври. След като почне да кипи, слагате калкана , покрийте с капак и варете за около 15-20 минути. Извадете калкана в една чиния и оставете соса в тигана да ври за още 1 минута заедно със соса от лимона.. Изсипете соса върху сервирания калкан. Придружете яденето с пресен хляб за топене и силна тракийска анасонлийка.
Коментари
Публикуване на коментар