Калкан на пара



Калканът е риба, принадлежаща към същото семейство като скат. Има хрупкави и вкусни копчета който се отстраняват лесно . Купувате го  нарязан на парчета от добрия си рибар
Взимате 1 голям тиган и в него  изсипвате


 

     1 чайна чаша вода
     1 чайна чаша масло
     2 стръка целина
     1 супена лъжица пресен риган
     Сол и пипер
     И накрая, сок от 1 лимон



Изплакнете добре със студена вода калкана. Изчислете да не е  повече от 1 килограм. Поставете всички по-горе съставки в тиган и го оставете да заври. След като почне да кипи, слагате калкана , покрийте с капак и варете за около 15-20 минути. Извадете калкана в една чиния и оставете соса в тигана да ври за още 1 минута заедно със соса от лимона.. Изсипете соса върху сервирания калкан. Придружете яденето с пресен хляб за топене и силна тракийска анасонлийка.

Коментари

Популярни публикации