Картофи и гъби огретен
- 400 гр. гъби, почистени
- 400 гр. настърган кашкавал
- 5 картофи, нарязани на кръгчета
- 50 гр. масло
- 300 мл сметана
- 100 мл прясно мляко
- 2 яйца
- 4 с. л. нарязан лук
- 1 с. л. горчица
- сол и черен пипер
- Загреете 30 гр. масло в тенджера и задушете гъбите и лука, докато увехнат. Добавете картофите и продължете задушаването за 2'-3' грижейки да не развалим фигурата.
- Намажете една тава с останалото масло и добавете задушената смес. Поръсете с кашкавала, сол и черен пипер и се разбърква леко. Разбийте сметаната с мляко, яйца и горчица и я изсипете върху храната. Пече се в фурна при 200°C за 50'.
Коментари
Публикуване на коментар