Картофи и гъби огретен



 


  • 400 гр.  гъби, почистени
  • 400 гр. настърган кашкавал
  • 5 картофи, нарязани на кръгчета
  • 50 гр. масло
  • 300 мл сметана
  • 100 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 4 с. л. нарязан лук
  • 1 с. л. горчица
  • сол и черен пипер
 
  1. Загреете 30 гр. масло в тенджера и задушете гъбите и лука, докато увехнат. Добавете картофите и продължете задушаването за 2'-3' грижейки да не развалим фигурата. 
  2. Намажете една тава с останалото масло и добавете задушената смес. Поръсете с кашкавала, сол и черен пипер и се разбърква леко. Разбийте сметаната с мляко, яйца и горчица и я  изсипете върху храната. Пече се в фурна при 200°C за 50'.

Коментари

Популярни публикации