Гъбена супа
- 500 гр. пресни гъби, нарязани на филийки
- 25 гр. сушени манатарки
- 8 малки глави лук нарязан
- 1-2 скилидки чесън, нарязани
- 60 гр. масло
- 6 с.л. бяло или червено вино
- 1 лт. пилешки
- 1 жълтък
- 300 мл сметана
- 1 с.л. горчица
- сол и черен пипер
- Накиснете манатарки в хладка вода за 10'. След това направете ги на каша, но запазете няколко за гарнитура. Разтопете маслото в голяма тенджера и задушете лука и чесъна.
- Добавете нарязаните гъби и пюрето от манатарките, разбърква се няколко минути и се добавя виното. След това изсипете бульона. Варете на бавен огън за 30'. Махнете ги от огъня.
- Разбийте сметаната с яйчен жълтък и горчицата. Добавя се бавно към сместа няколко лъжици супа да станат хладки. След това се изсипва в приготвената супа и се разбърква.
- Добавяме сол и пипер, и леко затопляме като разбъркваме непрекъснато. Сервира се с гарнирани манатарки който запазихме.
Коментари
Публикуване на коментар