Гъбена супа


 


  • 500 гр. пресни гъби, нарязани на филийки
  • 25 гр. сушени манатарки 
  • 8 малки глави лук нарязан
  • 1-2 скилидки чесън, нарязани
  • 60 гр. масло 
  • 6 с.л. бяло или червено вино
  • 1 лт. пилешки
  • 1 жълтък  
  • 300 мл сметана
  • 1 с.л. горчица
  • сол и черен пипер



 

  1. Накиснете манатарки в хладка вода за 10'. След това направете ги на каша, но запазете   няколко за гарнитура. Разтопете маслото в голяма тенджера и задушете лука и чесъна.
  2. Добавете нарязаните гъби и пюрето от манатарките, разбърква се няколко минути и се добавя виното. След това изсипете бульона. Варете на бавен огън за 30'. Махнете ги от огъня. 
  3.  Разбийте сметаната с яйчен жълтък  и горчицата. Добавя се бавно към сместа няколко лъжици супа да станат хладки. След това се изсипва в приготвената супа и се разбърква. 
  4. Добавяме сол и пипер, и леко затопляме като  разбъркваме непрекъснато. Сервира се с гарнирани манатарки който запазихме.

Коментари

Популярни публикации