Кекс солен с праз лук и сирене фета


 



  •  бяло брашно за кекс : 1/2 килограм
  •  праз лук: 3 бр. (само бялата част), нарязан на ситно
  •  чушки: 1 зелена и 1 червена, нарязани на парчета
  •  магданоз: 1/2 връзка, нарязан
  •  копър: 1/2 връзка, нарязан
  •  пресен лук: 8 бр. нарязан
  •  сирене фета илибяло сирене: 300гр. едро смачкано
  •  кашкавал: 100 гр. едро настърган 
  •  маслини: 6 без костилки, едро нарязани
  •  масло: 1/2 чаша разтопено
  •  яйца: 4
  •  сметана: 1/2 ч.ч.
  •  сол: малко
  •  черен пипер: прясно смлян на вкус
 


  1.  Изсипете в една купа праз лука, пресния лук и чушките и поръсете със сол. Намачкате с ръцете за да изсъхне малкос малко от брашното.
  2.  Разбийте в миксер 2/3 от маслото до пухкав. Изсипете яйцата едно по едно и сметаната. Добави бялото сирене, кашкавала, маслините, копърът, магданозът и чернят пипер. Добавете малко от брашното, и разбърквате добре.
  3.  Изсипете сместа в две правоъгълни форми, които са намазани с останалото масло и ги оставете да престоят в продължение на 20'-30 '.
  4.  Поръсете ги с малко настърган кашкавал  и ги печете в фурната при 180 ° C - 200 ° C в продължение на 55'-60 ", докато не се издигне и да получите приятен цвят.

Коментари

Популярни публикации