Пропускане към основното съдържание
Кекс солен с праз лук и сирене фета
- бяло брашно за кекс : 1/2 килограм
- праз лук: 3 бр. (само бялата част), нарязан на ситно
- чушки: 1 зелена и 1 червена, нарязани на парчета
- магданоз: 1/2 връзка, нарязан
- копър: 1/2 връзка, нарязан
- пресен лук: 8 бр. нарязан
- сирене фета илибяло сирене: 300гр. едро смачкано
- кашкавал: 100 гр. едро настърган
- маслини: 6 без костилки, едро нарязани
- масло: 1/2 чаша разтопено
- яйца: 4
- сметана: 1/2 ч.ч.
- сол: малко
- черен пипер: прясно смлян на вкус
- Изсипете в една купа праз лука, пресния лук и чушките и поръсете със сол. Намачкате с ръцете за да изсъхне малко, с малко от брашното.
- Разбийте в миксер 2/3 от маслото до пухкав. Изсипете яйцата едно по едно и сметаната. Добави бялото сирене, кашкавала, маслините, копърът, магданозът и чернят пипер. Добавете малко от брашното, и разбърквате добре.
- Изсипете сместа в две правоъгълни форми, които са намазани с останалото масло и ги оставете да престоят в продължение на 20'-30 '.
- Поръсете ги с малко настърган кашкавал и ги печете в фурната при 180 ° C - 200 ° C в продължение на 55'-60 ", докато не се издигне и да получите приятен цвят.
Коментари
Публикуване на коментар