КАРТОФЕНО СУФЛЕ
2 големи картофа или 4 нормални картофи
150гр. сирене Gouda
150гр. полутвърдо сирене
200ml сметана
150гр. филе от пуйка нарязан
3 с. л. зехтин
сол
пипер
Сварете картофите, докато омекнат. Когато те са готови обелете кората и ги нарежете на малки парченца. С вилица ги натискате, така че да се разтвори малко (не много за да не станат на пюре). Нарежете пуйката на малки кубчета и ги добавете към картофите. Изсипете половината от сметаната, половината от сирената, зехтин, сол и черен пипер.
Разстелете сместа в малка тава, в която сме поставили хартия за печене. Отгоре се поръсва със сиренето и останалата сметана. Пече се във фурната за 50-60 минути при 200 ° до златисто кафяво.
Коментари
Публикуване на коментар