Баница с гъби
Порции: 12
Готвене: 40 минути
2 листа бутер тесто
3 супени лъжици зехтин
1/2 чайна чаша нарязан магданоз и копър
750 гр. гъби, почистени и нарязани
3 яйца
1 скилидка чесън
2 чайни чаши мляко
3 чайни чаши настърган кашкавал,
малко синьо сирене (по желание)
Сол и пипер
В не залепващ тиган запържете леко чесън в 2 супени лъжици зехтин и добавете гъбите. След това добавете магданоза и копъра, малко сол и черен пипер. Вземете сместа от котлона и я оставете да изстине.
В голяма купа разбийте 3 яйца с 2 чаши мляко. Смесете гъбената смес с млякото и яйцата се. Добавете сиренето и кашкавала.
Намажете добре една тава с масло и сложете едната кора. Сложете плънката, разпространете я така за да покрива целия лист.
Поставете другия лист и нарежете баницата на парчета. Намажете кората отгоре с малко мляко и печете на 180 градуса за 40 минути, докато баницата стане златисто кафява.
Коментари
Публикуване на коментар