Баница с гъби



 
Порции: 12
Готвене: 40 минути


2 листа бутер тесто
3 супени лъжици зехтин
1/2
чайна чаша нарязан магданоз и копър
750 гр. гъби, почистени и нарязани
3 яйца
1 скилидка чесън
2
чайни чаши мляко
3
чайни чаши настърган кашкавал,
малко синьо сирене (по желание)
Сол и пипер
 


 
В не залепващ тиган запържете леко чесън в 2 супени лъжици зехтин и добавете гъбите. След това добавете магданоза и копъра, малко сол и черен пипер. Вземете сместа от котлона и я оставете да изстине.

В голяма купа разбийте 3 яйца с 2 чаши мляко. Смесете гъбената смес с млякото и яйцата се. Добавете сиренето и кашкавала.

Намажете добре една тава с масло и сложете едната кора. Сложете плънката, разпространете я така  за да покрива целия лист.

Поставете другия лист и нарежете баницата на парчета. Намажете кората отгоре с малко мляко и печете на 180 градуса за 40 минути, докато баницата стане златисто кафява.
 

 

Коментари

Популярни публикации