Маринован октопод
1,5 кг пресен октопод
1 / 4 чаша винен оцет
1 дафинов лист
3 до 4 зърна бахар
4-5 зърна пипер
1 / 4 чаша винен оцет
1 дафинов лист
3 до 4 зърна бахар
4-5 зърна пипер
за
маринатата:
1 / 2 - 1 чаша зехтин
1 ч. л. едро смлян черен пипер
1 ч. л. едро смлени семена от кориандър
1 до 2 сухи червени люти чушлета
1 дафинов лист
1 / 2 ч.л. мащерка
1 / 2 ч.л. риган:
1 чаша винен оцет:
1. Поставете октопод (почистен) в тенджера, заедно с оцет, черен пипер, бахар и дафинов лист и гответе докато омекне (внимавайте да не превари).
2. Махнете октопода от тенджера и след като се охлади, го нарежете на парчета и ги поставете в купа.
3. В тиган, добавете червените люти чушлета , едро смлян черен пипер и едро смлени семена от кориандър поставете ги в огъня да си остават техният аромат. Добавете оцета и нека ври 2 до 3 минути.
4. Изсипете оцета с билките в октопода, добавете дафинов лист, мащерка и риган и разбъркайте. Добавяте с зехтин и се съхранява в хладилник. След 24 часа е готов.
1 ч. л. едро смлян черен пипер
1 ч. л. едро смлени семена от кориандър
1 до 2 сухи червени люти чушлета
1 дафинов лист
1 / 2 ч.л. мащерка
1 / 2 ч.л. риган:
1 чаша винен оцет:
1. Поставете октопод (почистен) в тенджера, заедно с оцет, черен пипер, бахар и дафинов лист и гответе докато омекне (внимавайте да не превари).
2. Махнете октопода от тенджера и след като се охлади, го нарежете на парчета и ги поставете в купа.
3. В тиган, добавете червените люти чушлета , едро смлян черен пипер и едро смлени семена от кориандър поставете ги в огъня да си остават техният аромат. Добавете оцета и нека ври 2 до 3 минути.
4. Изсипете оцета с билките в октопода, добавете дафинов лист, мащерка и риган и разбъркайте. Добавяте с зехтин и се съхранява в хладилник. След 24 часа е готов.
Коментари
Публикуване на коментар