Филе от ципура върху подложка от фенокио и червена чушка
за 4 човека
4 средни ципури изчистени
и нарязани на две филета всяка
3 корени фенокио
1 червена чушка
½ ч.л. семена от копър
7 супени лъжици зехтин
1 винена чаша бяло вино
сок от 1 лимон
Сол и пипер
- В тенджера с много вряща подсолена вода варим корените на фенокио в продължение на 6 минути и червената чушка за 3 минути. Оставете ги настрани да се охладят,
- Обелете чушката и нарежете фенокиото и червената чушка на малки кубчета. Оставете ги настрани .
- Мариновайте филетата от ципура с 2-3 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер. Съхранете ги в хладилника за 1 час.
- В голям тиган с останал зехтин задушете кубчетата на фенокиото и червената чушка. Изсипете семената от копър в тигана, сложете сол и пипер, и изгасете с бяло вино. Увеличете топлината и нека ври, докато цялото виното се изпари. Изсипете лимоновия сок и подръжте сместа топла.
- Печете филетата от ципура на скара или в предварително загрята фурна на 200° в продължение на 3-4 минути от всяка страна.
- Във всяка чиния изсипете 3-4 супени лъжици кубчета от фенокио и червената чушка и отгоре поставете изпечените филета от ципурата.
Коментари
Публикуване на коментар