Филе от ципура върху подложка от фенокио и червена чушка


   за 4 човека
4 средни ципури изчистени 

и нарязани на две филета всяка
3 корени фенокио
1 червена чушка
½ ч.л.  семена от копър
7 супени лъжици зехтин
1 винена чаша бяло вино
сок от 1 лимон
Сол и пипер
  


  1. В тенджера с много вряща подсолена вода варим корените на фенокио  в продължение на 6 минути и червената чушка за 3 минути. Оставете ги настрани да се охладят,
  2. Обелете чушката и нарежете фенокиото и червената чушка на малки кубчета. Оставете ги настрани .
  3. Мариновайте филетата от ципура с 2-3 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер. Съхранете ги в хладилника за 1 час.
  4. В голям тиган с останал зехтин задушете кубчетата на фенокиото и червената чушка. Изсипете  семената от копър в тигана, сложете сол и пипер, и изгасете с бяло вино. Увеличете топлината и нека ври, докато цялото виното се изпари. Изсипете лимоновия сок и подръжте сместа топла.
  5. Печете  филетата от ципура на скара или в предварително загрята фурна на 200° в продължение на 3-4 минути от всяка страна.
  6. Във всяка чиния изсипете  3-4 супени лъжици  кубчета от фенокио и червената чушка  и отгоре поставете изпечените  филета от ципурата.

Коментари

Популярни публикации