Лаврак на сол


            
за 4-ма
1 лаврак около 1 кг.
150 гр. гъби
1 връзка магданоз
3 скилидки чесън
черен пипер на зърна   
3 плика морска сол
За гарнитурата:
4 варени картофи
2 домата
8 букетчета броколи
червен пипер
варена рукола
                                                                                                              оцет

1.      Изчиствате лаврака и го измивате.
2.      Чистите гъбите, измивате ги и ги
режете на малки парчета.
3.      В една купа разбъркате гъбите, магданоза,
чесъна  и черния пипер.
4.      Отваряте корема на рибата и я пълните с по горния пълнеж.
Зашивате я за да не се отвори при печенето.
5.      Покривате дъното на една тава с сол. От горе поставете
рибата и я покриете с останалата сол. Сложете тавата в
фурната да се пече за 40′.
6.      Когато се изпече строшете солта с едно чукче, махнете кожата
на рибата и я сервирате на чиния.
7.      Гарнирате с варените картофи, нарязан домат, варени
броколи, листата от руколата, червения пипер и поръсете
 с разтопено масло и няколко капки оцет.

Коментари

Популярни публикации