Лаврак на сол
за 4-ма
150
гр. гъби
1
връзка магданоз
3
скилидки чесън
черен
пипер на зърна
3
плика морска сол
За
гарнитурата:
4
варени картофи
2
домата
8
букетчета броколи
червен
пипер
варена
рукола
оцет
1.
Изчиствате лаврака и го измивате.
2.
Чистите гъбите, измивате ги и ги
режете на малки парчета.
3.
В една купа разбъркате гъбите, магданоза,
чесъна и черния пипер.
4.
Отваряте корема на рибата и я пълните с по
горния пълнеж.
Зашивате я за да не се отвори при печенето.
5.
Покривате дъното на една тава с сол. От горе
поставете
рибата и я покриете с останалата сол. Сложете
тавата в
фурната да се пече за 40′.
6.
Когато се изпече строшете солта с едно чукче,
махнете кожата
на рибата и я сервирате на чиния.
7.
Гарнирате с варените картофи, нарязан домат,
варени
броколи, листата от руколата, червения пипер
и поръсете
с
разтопено масло и няколко капки оцет.
Коментари
Публикуване на коментар