Салата Nisoyaz (Южна Франция )


                                                                      

200 гр. варен Зелен фасул
2 червени сочни домати
4  листа от маруля
10 листа от рукола
100 гр. риба тон от консерва
4-5 филе от аншоа
2 сварени яйца , нарязани на шайби

за сос
5 супени лъжици зехтин
2  супени лъжици оцет
1 супена лъжица каперси
1 чаена лъжица горчица
сол, пипер


1.      Пригответе соса в блендер за да се разтворят каперсите.  
Посолете след като опитайте за да не прекалите на сол поради каперсите.

2.      Вземете една купа и сложете първо листата от маруля накъсани на едро на ръка.   
След това сложете листата от руколата и отгоре доматите нарязани на кръгчета.

3.      От страни на купата сложете резенки от яйцата. 
Върху доматите сложете зеленият фасул. 
По средата добавете рибата тон и от страни от нея филетата от аншоа.

4.      Поръсете със соса и сервирайте.


Коментари

Популярни публикации