Лаврак в кора на хляб (висша Френска кухня)





За 1 порция:
1 лаврак пречистен и нарязан на филета (без кожата)
Хляб, нарязан на много тънки резени
1/4 ситно нарязан червен лук
сок от един лимон
сол /пипер
½ чаена лъжичка прясно къри
4 супени лъжички зехтин
листа от спанак
1 червена  пиперка без семките и ситно нарязана
                                                          1 връзка див чесън  



1.      Изрязваме хляба, под формата на рибата.

2.      Приготвя се винегрет с къри: В една купа разбъркаме лимонов сок със сол 
      и къри и до като го разбъркаме добавяме и зехтина. 
     Оставяме  винегрета на страни.

3.      В друга купа разбъркаме ситно нарязания червен лук с листата от спанак. 
     Оставяме го настрани.  

4.      Добавяте зехтин в един тиган. Посолявате филетата и добавяте черен пипер. 
     Пържете филетата и от двете страни докато почервенеят.
5.      Изпържете и хляба в същата мазнина до като се твърди.
6.      Добавяте готовия винегрет в купата със спанака и лука 
     и добавяте и нарязаните червени чушки и разбърквате.
7.      Сервиране: Поставяте по средата на цицията по горната смес, 
      върху нея рибата и от горе препържения хляб.




Коментари

Популярни публикации