Баница с патладжан (мелиджанопита)


               
Селски готови кори
1кг.  патладжан               
 ½ килограм кайма 60-40
4 яйца, разбити
4 стръка зелен лук , нарязани на ситно 
 150 гр. настърган пармезан 
  6 супени лъжици зехтин  
 ½ ч.л. канела
  3 супени лъжици краве масло 
сол и черен пипер
 



Патладжанът се нарязва на тънки филийки и след това на 3-4 парчета. Загрейте зехтина в голям и дълбок тиган и добавете патладжаните и лука и задушете , като се разбърква с дървена лъжица . Добавете каймата и изпържете . Добавете сол и черен пипер , добавете половината от маслото и отстранете от огъня .Намажете тавата и сложете 3 листа от корите намазани с масло. Добавете яйцата , канелата и сиренето в месната смес и  разбъркате. Разстелете половината от месната смес върху корите. Покрийте с две кори намазани с масло. Разстелете останалият материал от каймата и покривате с останалите кори добре намазани с масло.
Нарежете баницата на квадратчета и печете  в предварително загряна фурна на 200 ° C за 1 час.

Коментари

Популярни публикации