Баница с патладжан (мелиджанопита)
Селски готови кори
1кг. патладжан
½ килограм кайма 60-40
4 яйца, разбити
4 стръка зелен лук , нарязани на ситно
150 гр. настърган пармезан
6 супени лъжици зехтин
½ ч.л. канела
3 супени лъжици краве масло
сол и черен пипер
Патладжанът се нарязва на тънки филийки и след това на 3-4 парчета. Загрейте зехтина в голям и дълбок тиган и добавете патладжаните и лука и задушете , като се разбърква с дървена лъжица . Добавете каймата и изпържете . Добавете сол и черен пипер , добавете половината от маслото и отстранете от огъня .Намажете тавата и сложете 3 листа от корите намазани с масло. Добавете яйцата , канелата и сиренето в месната смес и разбъркате. Разстелете половината от месната смес върху корите. Покрийте с две кори намазани с масло. Разстелете останалият материал от каймата и покривате с останалите кори добре намазани с масло.
Нарежете баницата на квадратчета и печете в предварително загряна фурна на 200 ° C за 1 час.
Коментари
Публикуване на коментар