Печена риба с бадемова коричка
4 филета от треска (около 200 гр. всеки)
1 супена лъжица зехтин, плюс още малко за тавата и рибата
1 голям лимон (настъргана кора)
Сок от 1 лимон
1 ч.л. дижонска горчица
2 дебели филии хляб по ваш избор
1/2 ч.ч. цели сурови бадеми,
4 стръка зелен лук, нарязани на ситно
Сол и прясно смлян черен пипер
Загрейте фурната до 200 ° C. Поставете в една голяма тава хартия за печене и с четка леко я намажете със зехтин .Поставете рибата в тигана. Намажете ги със зехтин и ги поръсете с лимонов сок. Поръсете със сол и черен пипер и след това намажете горчицата над филетата с нож.Смелете хляба в кухненски робот или пасатор , докато стане на трохи . Преместете трохите в малка купа . Смелете бадемите и след това ги добавете в купата с трохите . Добавете нарязания на ситно лук, лимоновите кори (трябва да имате около 4 ч.л. кора) 1 супена лъжица зехтин и сол и пипер.Поставете сместа върху филетата, и натиснете леко, за да се придържат .Пече се , докато рибата остане устойчив на пипане , и сместа с бадемите златни , за около 10 минути. Преместете ястието от рибата в съдове и сервирайте веднага .
Коментари
Публикуване на коментар