Ципура с картофи и маслини на фурна

  Лесна   45’ мин.   2 порции     
  • 400 гр. бейби картофки
  • 10-15 маслини каламон
  • 1 скилидка чесън,ситно нарязана
  • 1 китка магданоз
  • 2 супени лъжици зехтин
  • настъргана кора от 1 лимон
  • 1 лаврак 500 гр.
  • 1 чаша бяло вино

  1. Топлете фурната на 220 °C
  2. Сложете обелените картофи да заврат за 10' мин.
  3. Смесете картофите с маслините,1 лъжица зехтин,чесъна,                                     кората от лимон,половината магданоз,сол и черен пипер
  4. Подсолете ципурата и напълнете корема и с дръжките от магданоза
  5. Поставете рибата върху картофите и поръсете с останалия зехтин
  6. Печете за 15' докато картофите хванат коричка.Добавете виното и                оставете да се до изпече за още 10'.
  7. Сервира се върху голям поднос поръсена с останалия магданоз

Коментари

Популярни публикации