Ципура с картофи и маслини на фурна
- 400 гр. бейби картофки
- 10-15 маслини каламон
- 1 скилидка чесън,ситно нарязана
- 1 китка магданоз
- 2 супени лъжици зехтин
- настъргана кора от 1 лимон
- 1 лаврак 500 гр.
- 1 чаша бяло вино
- Топлете фурната на 220 °C
- Сложете обелените картофи да заврат за 10' мин.
- Смесете картофите с маслините,1 лъжица зехтин,чесъна, кората от лимон,половината магданоз,сол и черен пипер
- Подсолете ципурата и напълнете корема и с дръжките от магданоза
- Поставете рибата върху картофите и поръсете с останалия зехтин
- Печете за 15' докато картофите хванат коричка.Добавете виното и оставете да се до изпече за още 10'.
- Сервира се върху голям поднос поръсена с останалия магданоз
Коментари
Публикуване на коментар