Зеленчукови кебапчета






  • 100г. грах
  • 5 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 моркова, настъргани
  • 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал в тънко ренде 
  • 330 мл бира
  • 2 варени картофи
  • 1 разбито яйце
  • 5 с.л. зехтин
  • джоджен  или магданоз, нарязани на ситно
  • сол
  • пипер





  1. Загреете 4 супени лъжици от зехтина и изпържете граха, зеленият лук, дъртият лук и морковите. Разтворете брашното с бирата в една купа разбърквайки докато станат на каша.
  2. Добавете в тестото изпържените зеленчуци, варените картофи като преди това ги намачкате с една вилица, кашкавала, яйцето, билките сол и пипер на вкус. Замесете добре продълговати кюфтета или кебапчета. (Ако е необходимо добавете още малко брашно).
  3. Намажете с четка една тава с останалият зехтин и подредете  кебапчетата. Сложете ги да се изпекат в 180 ° С, до златисто кафяво.

Коментари

Популярни публикации